Dr. Haydar Dümen – Bakışlar

Bakışlar kişinin duygularının, düşüncelerinin ve de art niyetlerinin dışa vuran aynalarıdır. Yeter ki, siz bu konuda deneyimli olun ya da okumasını bilin… Çeşitli bakışlar vardır.

 

1- Bön Bön Bakış:

Gözlerde ışıltı ve parlaklık yoktur. Hareketler durgun ve donmuş bir fotoğraf gibidir. Yani ayakta uyuyor gibidir ama bunu silah olarak kullanıyorsa yandınız demektir.

2- Fıldır Fıldır Bakış:

Buna bukalemun bakışı da derler. Gözler bir objeye takılıp kalmaz. Sağ sola göz küreler yörüngesini kaybetmiş yıldız gibidir. Bunlar bakmadan arkalarını da sanki hisleriyle görür gibi olurlar. Bunlar hiperaktif, kafalarında 40 tilki dolaşan birileri demektir. Bir şeye hemen karar verirler ama kısa süre sonra o kararı değiştirebilirler. Disiplini sevmezler.

3- Baygın Bakış:

Her konuda romantiktirler. Güzelliğe, mutluluğa yatkındırlar.

Dünyayı derinlemesine yorumlamak onlara göre değildir.

Rahatına düşkün insanlardır. Sevgileri ve aşkları birden tavan yapar ancak çok kırılgan olduklarından, karşılarında aradıklarını bulamadıklarında aşkları da dostlukları da çabuk bozulur.

4- Baykuş Bakışı:

Göz kapakları yarı kapanmış ama derin derin içten hesap yapıyordurlar. Sanki iki aşamalı bir kararın rüyasını görüyor gibidirler. İleri derecede duygusal ya da şüphecidirler. Kırıldıklarında da intikamlarında kararlıdırlar.

5- Kumarcı Bakışı:

Gözler hiçbir yere birkaç saniyeden fazla takılı kalmaz. Her an her yer de masada, sandalyede, insanların hareketlerinde, konuşmalarında, davranışlarında üzerinde dans eder gibidirler. Genellikle çok konuşurlar. Her konuda bilgi sahibi gibi görünürler. Bir iş ya da bir kararda uzun süre kalamazlar. Renkli kişilerdir, keyfin her türüne düşkün olduklarından idareleri zordur. Buna sahtekar bakışı da denebilir. Dikkatli olmak gerekir.

6- Ok Gibi Bakış:

Bakarken sanki ciğerinizi deliyormuş gibi bir duyguya kapılırsınız. Eğer bakış üzerinizde fazla kalmışsa, iki türlü yorumlanabilir: 1- Benimsin kaçamazsın, 2- Kendine gel her kuşun eti yenmez, senin karşında yutamayacağın bir lokma var, olduğumu bil.

7- Gözünü Gözünüze Kilitleme:

Genellikle hayranlığının ve de size sahip olmanın kararını vermiş gibidirler. İkinci seçenek ise, aşkla duyguyla ilgili değildir. Sizin kimliğinizi laboratuvara almış dikkatli bir araştırmacı gibi, hakkınızda bilgi topluyorlardır. Bu türler çok sağlam kendine güvenen, özellikle iş kadınlarında görülür.

8- Kaçamak Bakmak:

Eğer gözünüz onun üzerinde değilse, kesinlikle sizi izliyordur.

Elinize, ağzınıza, her şeyinize bakarak bir karar verecektir.

Göz göze geldiğinizde gözünü kaçırıyorsa, kendi kimliğini duygularını ya da bir tür casusluğunu ele vermemek içindir. Genellikle çekingen baskı altında olan kişilerde görülür. Çoğu iki yüzlü yani bir yanda korku, tedirginlik öte yanda pişen yemek üstünden kaçamak lokma yutan ve uslu görünen yaramaz çocuklar gibidirler.

9- Dalgın Bakış:

Gözüyle size bakarken dalıp dalıp gidiyorsa, sizin hakkınızda hesaplar yapıyordur. Arada engellerin, çıkmaz sokakların bulunduğu durumlardaki aşıklarda görünür. Aslında karşısındakini beğendiği kesindir ama çaresizdir.

10- Sürekli Size Bakan Bakış:

Sizi etkilemeye çalışıyor, beğenildiğinizin işaretini veriyordur. Duygularını açığa vurmak da zorlandığının ifadesidir. Dalgalı bir denizde balık avına çıkmış balıkçı gibi, her yere olta atıyordur da asıl hedefi büyük balığı yakalamak olduğundan, sandalıyla deniz de fır dönerler. Amaçları size kendini kanıtlayarak, sizi ele geçirmektir ama engeller vardır.

Bu bakışlara alenen istem dışı yüz mimiklerini de resimlerseniz hiçbir falcıya ve tarotçuya gerek kalmadan bilgi edinirsiniz. Üstelik veriler bilimseldir.

Falcıların ise, ellerine tutuşturulan yıldız ya da tarot falı haritasına göre, kim ve de nerede olursanız olun aynı hikayeyi size okurlar. Ne yazık ki, kimlik zaafı olunca umutlar solunca fal geçerlilik kazanır. Neyse daha başka bakış türleri varda, niyetim size biraz hoş vakit geçirmek olduğundan uzatmayacağım. Arkası gelecek. İleride bakış falları çıkarsa, mucidi ben değilim. Bu gibi konular kişiden kişiye değişen ancak ana motifleri sabit kalan değerlerdir. Yanlışlık olursa sorumlusu beni görmeyin.

 

 

Haber Revizyon 2014 KASIM haydar dümen

 

HABER REVİZYON DERGİSİ KASIM 2014