ATATÜRK’ÜN GİZLENEN VASİYETİ mi var?

Türkiye Cumhuriyeti Tarihi’nin tartışıla gelen çeşitli konu başlıkları arasına son dönemde Mustafa Kemal Atatürk’ün gizlendiği iddia edilen vasiyeti gündeme geldi.

Meriç Tumluer, Mustafa Kemal Atatürk’ün Jandarma İstihbarat Subaylarından Teşkilat-ı Mahsusa’nın ve Türk Polis Teşkilatı’nın kurucularından olan dedesi Mehmet Rıfat Efendi’nin günümüze kadar sakladığı belgeleri sunarak, Atatürk’ün gerçek mirası ve vasiyetinin halen açıklanmadığı iddiasıyla yıllardır medyada ve kamuoyunda açıklamalarda bulunuyor.

www.ataturkungizlivasiyeti.com adlı internet sitesinde konuya ilişkin bilgi ve belgelere yer veren Tumluer’in açıklamaları şu şekilde:

“Atatürk, 6 Eylül 1938’de Dolmabahçe Sarayı’nda, Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Hasan Rıza Soyak, Ordinaryüs Prof. Neşet Ömer İrdelp’in de olduğu sırada, İstanbul Beyoğlu 6’ncı Noteri İsmail Kunter’i makamına davet ederek, el yazısı ile yazmış olduğu vasiyetlerinin olduğu zarfı kapalı bir şekilde 3 yerinden kırmızı bal mumu dökülüp, mühürletti ve notere ’Bu kapalı zarfta vasiyetlerim var. İcap ettiği vakit gerekeni yaparsınız’ diyerek teslim etti. Mühürlü büyük zarf Ankara 3. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından, 28 Kasım 1938’de bir heyet huzurunda açıldı.” .

Kayıt altına alınan 2. Zarf Ziraat Bankası Kasalarında

Meriç Tumluer’e göre;
Atatürk’ün vasiyetnamesi eksik açıklandı. Atatürk’ün mühürlettiği zarfın içinden bir zarf daha çıkmış, bu zarf da Ankara 3. Sulh Hukuk Hakimi Osman Selçuk ve görevli bir heyet tarafından 5 Ocak 1939 ‘da Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü Merkez Şube’deki özel bir kasaya konmuştu. Bu zarf mahkeme tarafından da kayıt altına alınmıştı. Kasaların gününden önce açılmasını engellemek maksadı ile 50 yıllık süreç için kasaların kapısı özellikle bir kaynakla tutturulmuştu. Vasiyetin açıklanma zamanı geldiğinde ise 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren kamuoyuna hiçbir bilgi vermedi.

Atatürk’ün gizli bir vasiyeti olduğu tartışmaları uzun süredir gündemde. Kamuoyuna yansıyan bilgiler arasında Kenan Evren’in, vasiyetin açıklanmasını engellediği, önce böyle birşey olmadığını daha sonra “fasa fiso” son olarak ise “açıklanırsa tehlikelidir” dediği öne sürülüyor.

Gözler Cumhurbaşkanı, TBMM ve Genelkurmay’da

Meriç Tumluer’in verdiği bilgilere göre; Atatürk’ün ölümünden 50 yıl sonra açılması gereken Ziraat Bankası kasasındaki belgeler, 1988 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Kenan Evren ve Başbakan Turgut Özal tarafından “25 yıl” yasak konularak Genelkurmay Başkanlığı Harp Tarihi Dairesi’ne gönderildi. İçindeki görüş ve düşüncelere toplumun henüz hazır olmadığı gerekçesi ile “açıklanması geçici olarak sakıncalı” bulunan vasiyeti gündeme taşıyan isimler arasında, Aytunç Altındal ve eski Savcı Sacit Kayasu da bulunuyor.

Petrol Alanları, Türk Devletleri ve Halifelik

“Gizlenen Vasiyet” tartışmaları Türk yargısının aldığı takipsizlik kararları üzerine Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşındı.

Meriç Tumluer, Atatürk’ün Gizlenen Vasiyetinin varlığını iddia etmekten vazgeçmek bir yana, elinde delil olarak nitelendirdiği tüm belgeleri de ifşa etmekten çekinmiyor. İddialara göre vasiyette; Anadolu’da belirlenmiş petrol alanları, Türkiye Demokratik Cumhuriyetler Birliği kurulması ve Hilafetin rotasyonla kurum olarak devamı, öğrencilere karşılıksız burslar sağlanması gibi konular yer almakta.

haberrevizyon ekim 2012 atatürkün vasiyeti 1 haberrevizyon ekim 2012 atatürkün vasiyeti 2 haberrevizyon ekim 2012 atatürkün vasiyeti 3

HABER REVİZYON DERGİSİ EKİM 2012

 

Bir cevap yazın